Underground discofeest

Peaking Lights uit de Verenigde Staten staat volgende week in de Sint-Joriskerk.  — © rr

Underground discofeest ‘From Italo to Disco’ herrijst in nieuw jasje in de Sint-Joriskerk

Antwerpen – GVA Elien Van Wynsberghe

From Italo to Disco (FITD), het partyconcept dat destijds ontstond in de ter ziele gegane feestlocatie Bagger op het Eilandje, is terug. Bezieler Sven Mes slaat de handen in elkaar met cultuurhuis De Studio om zijn populair hersenspinsel alweer nieuw leven in te blazen. Voortaan gaat het underground discofeest door onder de vorm van een optreden in de Sint-Joriskerk met nadien een afterparty in De Studio (van zodra corona dat opnieuw toelaat).

Van meet af aan was FITD een succes en ook nadat Bagger verdween, bleven er FITD-feesten opduiken in Antwerpen waarvoor liefhebbers in rijen aanschoven. Laatste stop was Bar Rodin in de Lange Nieuwstraat waar het discofeest verschillende keren plaatsvond. Nu ook daar een einde aan gekomen is, gaat oprichter Sven Mes een verbintenis aan met cultuurhuis De Studio.

“Aan het concept voegen we een ‘everything else funny’-luik toe. Dat mag je zien als een combinatie van live elektronica en een good old party achteraf. Het wordt allemaal net dat tikje meer, zowel qua programmatie als qua look & feel.”

Het underground discoconcept vindt een nieuwe thuis in de Sint-Joriskerk op het Mechelseplein. — © rr

Eerste afspraak is op 10 december. “Het optreden vindt plaats in de Sint-Joriskerk, die net zoals De Studio gevestigd is op het Mechelseplein”, aldus Sven. Dansen zou nadien doorgaan in De Studio maar omwille van de verstrengde coronamaatregelen, wordt dat laatste onderdeel geschrapt. Maar alles afblazen, daar wil Sven niet van weten. “We willen niet volledig stilvallen. Niet enkel wij, organisatoren, maar ook het publiek snakt ernaar om naar muziekoptredens te kunnen blijven gaan. We vragen dan ook: blijf verwonderd, blijf naar optredens gaan. Zeker in deze barre tijden”, zegt Sven. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar.

Tijdens deze eerste kerk-editie van FITD zullen twee artiesten hun opwachting maken. Om 20u speelt Miaux, het alter ego van Mia Prce die geboren is in Sarajevo en woont in Antwerpen. “Zij is een van de hoofdrolspelers in onze bloeiende electronica scene.” Nadien is het aan Peaking Lights, een psych-pop duo uit San Francisco.

De afterparty gaat zoals gezegd niet door, maar een streepje muziek en een drankje in foyer van De Studio: dat gaat nog wel. “Daar gelden de regels die overal in de horeca gelden.”

Miaux.
Miaux. — © rr
Info en tickets vind je op de Facebookpagina van het event